تأثیر هشت هفته انجام تمرینات یوگا و مصرف دمنوش رزماری بر فرسودگی شغلی و استرس ادراک شده در زنان شاغل هنگام شیوع ویرووس کووید 19
پذیرفته شده برای پوستر
شناسه دیجیتال (DOI): 10.48308/ths.2024.9993
کد مقاله : 1352-THS
نویسندگان
1مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
2هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر هشت هفته انجام تمرینات یوگا و مصرف دمنوش رزماری بر فرسودگی شغلی و استرس ادراک شده در زنان شاغل هنگام شیوع ویرووس کووید 19 انجام شد. روش تحقیق نیمه تجربی و از نظر هدف کاربردی است. نمونه آماری شامل 48 زن شاغل در آموزش و پرورش شهر نجف آباد دارای نشانگان افسردگی (سن 4/2±8/36) بوده که به طور داوطلبانه و در دسترس به توجه به معیارهای ورود به طرح در این پژوهش شرکت کرده و به طور تصادفی به چهار گروه (12 نفری) تمرینات یوگا به همراه مصرف دمنوش، تمرینات یوگا، مصرف دمنوش و گروه کنترل تقسیم شدند. تمرینات یوگا به مدت 16 جلسه (2 جلسه در هفته) بود. مصرف رزماری همزمان با تمرینات یوگا به میزان 4 گرم برگ و ساقه خشگ شده رزماری در 150 سی سی آب جوش بصورت دم کرده انجام شد. گروه کنترل در این مدت هیچ گونه دمنوش، دارو یا تمرین بدنی مداومی انجام ندادند. فرسودگی شغلی آزمودنی ها با مقیاس فرسودگی شغلی مسلش (1985)، و استرس ادراک شده با مقیاس سترس ادراک شده (PSS-14) (کوهن، 1983)، ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل فرضیه ها با ، آزمون کواریانس (آنکوا) با حذف اثر پیش آزمون، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی انجام شد. نتایج نشان داد فرسودگی شغلی و استرس ادراک شده در گروه های تجربی (تمرینات یوگا به همراه مصرف دمنوش، تمرینات یوگا، مصرف دمنوش) کاهش معنی دار داشت. همچنین بین تأثیرات تمرینات یوگا به همراه مصرف دمنوش با گروه تمرینات یوگا و گروه مصرف دمنوش، بر فرسودگی شغلی تفاوت معنی داری مشاهده نشد. در مقابل بین تأثیرات تمرینات یوگا به همراه مصرف دمنوش با گروه تمرینات یوگا و گروه مصرف دمنوش، بر استرس ادراک شده تفاوت معنی داری مشاهده شد.
کلیدواژه ها
Title
The Effect of Eight Weeks of Yoga Training and Rosemary tea Consumption on Burnout and
Perceived Stress in working Women During
the Outbreak of Covid virus 19
Authors
Elham Fanaei, Hamid Zahedi
Abstract
The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of yoga training and rosemary tea consumption on burnout and perceived stress in working women during the outbreak of Covid virus 19. The research method is quasi-experimental and applied in terms of purpose. The statistical sample included 48 women working in education in Najafabad with depressive syndrome (age 36.8±2.4) who participated in this study voluntarily and available according to the inclusion criteria and randomly Yoga exercises were divided into four groups (12 people) with consumption, yoga exercises, consumption and control group. Yoga exercises were for 16 sessions (2 sessions per week). Consumption of rosemary was done simultaneously with yoga exercises in the amount of 4 grams of dried rosemary leaves and stems in 150 cc of boiling water by brewing. The control group did not engage in any continuous medication, medication, or exercise during this period. Subjects' burnout was assessed using the Maslash Burnout Scale (1985), and perceived stress with the Perceived Stress Scale (PSS-14) (Cohen, 1983). Hypothesis analysis was performed by analysis of covariance (ANOVA) by removing the effect of pretest, one-way analysis of variance and Tukey post hoc test. The results showed that burnout and perceived stress were significantly reduced in the experimental groups (yoga exercises with consumption, yoga exercises, consumption). Also, there was no significant difference between the effects of yoga exercises with the use of tea and yoga exercises and the group of consumption on burnout. In contrast, there was a significant difference between the effects of yoga exercises with the use of tea and yoga exercises and the group of consumption on burnout.
Keywords
Yoga exercises, Rosemary, Burnout, Perceived stress, Covid-19