تاثیر یک هفته مصرف اسفناج و مکمل سوپرفودNBS بر پاسخ های نوروفیزیولوژیکی و عملکرد شناختی پس از وهله های تکراری تست وینگیت در مردان تمرین کرده
پذیرفته شده برای ارائه شفاهی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.48308/ths.2024.9987
کد مقاله : 1346-THS
نویسندگان
1گروه علوم ورزشی و تربیت بدنی+دانشکده علوم ورزشی+دانشگاه رازی+کرمانشاه
2دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه رازی
چکیده
هدف: امروزه استراتژیهای تغذیهای به عنوان راهکاری برای مقابله با آثار منفی وهله های تکراری فعالیت های بیشینه بر عملکرد بهینه ورزشکاران نخبه محسوب میشوند.از این رو در مطالعه حاضر اثر یک هفته ای مصرف اسفناج و مکمل سوپرفود NBS بر پاسخهای نوروفیزیولوژیکی و عملکرد شناختی در سه وهله تست وینگیت پایین تنه مورد بررسی قرار گرفت.
روششناسی: در این مطالعه تصادفی متقاطع دوسوکور، 15مرد تمرین کرده سالم با وزن= 56/2±11/60 ، BMI = 15/21، سن= 3±1/22 و قد = 4/1±89/176 شرکت نمودند. آزمودنیها به صورت تصادفی و موازنه متقابل در سه شرایط مختلف شامل، مکمل دهی یک هفته ای اسفناج با دوز 70گرم روزانه به صورت خام، مکمل دهی یک هفته ای سوپرفود NBS با دوز 10 گرم روزانه و شرایط کنترل با اعمال فاصله هفت روز بین هر شرایط، قرار گرفتند. پس از قرار گیری در معرض هر یک از شرایط ذکر شده، آزمودنیها در آزمایشگاه حضور یافته و سه وهله تست وینگیت 30ثاتیهای پایین تنه را با فاصله 4 دقیقه استراحت بین وهلهها انجام دادند. میزان درک فشار یا RPE، حس لذت، برانگیختگی و شاخص درد عضلانی در فاصله دو دقیقه بعد از هر وهله از تست وینگیت ثبت شد. آزمون رنگ-کلمه استروپ و زمان واکنش انتخابی در ابتدا و بعد از اتمام کل آزمون بیهوازی اندازهگیری شد.
نتایج: مقادیر RPE یا درک فشار در وهلههای اول(001/0= p) ،دوم(002/0 = p) و سوم(001/0 = p)از شرایط اسفناج به شکل معنی داری کمتر از شرایط کنترل و سوپرفود بود. مقادیر حس لذت در وهلههای اول(001/0= p)،دوم(001/0 = p)و سوم (01/0 = p) از شرایط اسفناج به شکل معنی داری بیشتر از شرایط کنترل بود. همچنین مقادیر حس لذت در وهلههای اول(03/0= p)،دوم (001/0 = p)و سوم(001/0 = p) از شرایط سوپرفود به شکل معنی داری بیشتر از شرایط کنترل بود. میزان انگیختگی در وهلههای اول(001/0= p)،دوم(001/0 = p) و سوم( 03/0 = p)از شرایط اسفناج به شکل معنی داری بیشتر از شرایط کنترل بود. همچنین میزان انگیختگی در وهلههای اول(002/0= p)،دوم(002/0 = p)و سوم (001/0 = p) از شرایط سوپرفود به شکل معنی داری بیشتر از شرایط کنترل بود. نتایج نشان دادند که امتیاز تست استروپ در شرایط اسفناج به شکل معناداری قبل(004/0 = p) و بعد (001/0 = p) از اجرای تست وینگیت بیشتر از شرایط کنترل و سوپرفود بود. مقادیر زمان عکس العمل انتخابی نیز در شرایط اسفناج به شکل معناداری قبل (017/0 = p) و بعد(01/0 = p) از اجرای تست وینگیت کمتر از شرایط کنترل و سوپرفود بود.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج بدست آمده از مطالعه حاضر، به نظر میرسد مکمل دهی 7 روزه اسفناج خام و سوپرفود NBS می-تواند آثار امیدوار کننده ای بر RPE، پاسخ های ادراکی و عملکرد شناختی پس از وهله های تکراری بی هوازی تست وینگیت داشته باشد.
روششناسی: در این مطالعه تصادفی متقاطع دوسوکور، 15مرد تمرین کرده سالم با وزن= 56/2±11/60 ، BMI = 15/21، سن= 3±1/22 و قد = 4/1±89/176 شرکت نمودند. آزمودنیها به صورت تصادفی و موازنه متقابل در سه شرایط مختلف شامل، مکمل دهی یک هفته ای اسفناج با دوز 70گرم روزانه به صورت خام، مکمل دهی یک هفته ای سوپرفود NBS با دوز 10 گرم روزانه و شرایط کنترل با اعمال فاصله هفت روز بین هر شرایط، قرار گرفتند. پس از قرار گیری در معرض هر یک از شرایط ذکر شده، آزمودنیها در آزمایشگاه حضور یافته و سه وهله تست وینگیت 30ثاتیهای پایین تنه را با فاصله 4 دقیقه استراحت بین وهلهها انجام دادند. میزان درک فشار یا RPE، حس لذت، برانگیختگی و شاخص درد عضلانی در فاصله دو دقیقه بعد از هر وهله از تست وینگیت ثبت شد. آزمون رنگ-کلمه استروپ و زمان واکنش انتخابی در ابتدا و بعد از اتمام کل آزمون بیهوازی اندازهگیری شد.
نتایج: مقادیر RPE یا درک فشار در وهلههای اول(001/0= p) ،دوم(002/0 = p) و سوم(001/0 = p)از شرایط اسفناج به شکل معنی داری کمتر از شرایط کنترل و سوپرفود بود. مقادیر حس لذت در وهلههای اول(001/0= p)،دوم(001/0 = p)و سوم (01/0 = p) از شرایط اسفناج به شکل معنی داری بیشتر از شرایط کنترل بود. همچنین مقادیر حس لذت در وهلههای اول(03/0= p)،دوم (001/0 = p)و سوم(001/0 = p) از شرایط سوپرفود به شکل معنی داری بیشتر از شرایط کنترل بود. میزان انگیختگی در وهلههای اول(001/0= p)،دوم(001/0 = p) و سوم( 03/0 = p)از شرایط اسفناج به شکل معنی داری بیشتر از شرایط کنترل بود. همچنین میزان انگیختگی در وهلههای اول(002/0= p)،دوم(002/0 = p)و سوم (001/0 = p) از شرایط سوپرفود به شکل معنی داری بیشتر از شرایط کنترل بود. نتایج نشان دادند که امتیاز تست استروپ در شرایط اسفناج به شکل معناداری قبل(004/0 = p) و بعد (001/0 = p) از اجرای تست وینگیت بیشتر از شرایط کنترل و سوپرفود بود. مقادیر زمان عکس العمل انتخابی نیز در شرایط اسفناج به شکل معناداری قبل (017/0 = p) و بعد(01/0 = p) از اجرای تست وینگیت کمتر از شرایط کنترل و سوپرفود بود.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج بدست آمده از مطالعه حاضر، به نظر میرسد مکمل دهی 7 روزه اسفناج خام و سوپرفود NBS می-تواند آثار امیدوار کننده ای بر RPE، پاسخ های ادراکی و عملکرد شناختی پس از وهله های تکراری بی هوازی تست وینگیت داشته باشد.
کلیدواژه ها
Title
The Effect of One Week of Spinach and NBS Superfood Supplementation on neurophysiological responses and cognitive performance after repeated bouts of the Wingate test in trained men.
Authors
mohammad shirinbayan, ehsan amiri, mohammad azizi
Abstract
Background and Objectives: Nowadays,nutritional strategies are considered as a solution to deal with the negative effects and repeated threats of maximal activities on the optimal performance of elite athletes. therefore, in the present study, the effect of one week of consumption of spinach and NBS superfood supplement on neurophysiological responses and performance Cognition was investigated in three parts of the Wingate lower body test.
Methods: Fifteen healthy trained men voluntarily with weight = 56/2±11/60 ،BMI = 15/21, age 3±1/22and height4/1±89/176 participated in this within-subject and counter-balanced study. Participants were exposed to three different conditions including: 1)seven days of raw spinach supplementation (daily dose of 70 g); 2)seven days of NBS superfood supplementation (daily dose of 10 g); and 3)the control condition.One week of wash-out was applied between the conditions. One day after the supplementation period, participants came to the lab and performed 3 bouts of 30-second Wingate test with 4-minute rest intervals.The level of pressure perception or RPE, pleasure, arousal and muscle pain index was recorded two minutes after each point of the Wingate test.Stroop word color test and selective reaction time were measured at the beginning and after the completion of the entire anaerobic test. Two-way repeated measures ANOVA were used for statistical analysis.
Results:RPEvalues or pressure perception in the first(p = 0.001), second(p = 0.002) and third(p = 0.001) values of the spinach conditions were significantly lower than the control and superfood conditions. The pleasure values in the first(p = 0.001), second(p = 0.001) and third(p = 0.01) values of the spinach conditions were significantly higher than the control conditions. Also, the pleasure values in the first(p = 0.03), second (p = 0.001) and third (p = 0.001) levels of the superfood conditions were significantly higher than the control conditions. The level of arousal in the first(p = 0.001), second(p = 0.001) and third(p = 0.03) levels of the spinach condition was significantly higher than the control condition. Also, the level of arousal in the first(p = 0.002), second(p = 0.002) and third(p = 0.001) levels of the superfood condition was significantly higher than the control condition.The results showed that the Stroop test score in the spinach condition was significantly higher before(p = 0.004) and after(p = 0.001) the execution of the Wingate test than in the control and superfood conditions.The values of selective reaction time in spinach conditions were significantly lower before(p = 0.017) and after(p = 0.01) Wingate test than in control and superfood conditions.
Conclusion:According to the results obtained from the present study, it seems that 7-day supplementation of raw spinach and superfood NBS can have promising effects on RPE, perceptual responses and cognitive performance after repeated bouts of Aerobics should have a Wingate test.
Methods: Fifteen healthy trained men voluntarily with weight = 56/2±11/60 ،BMI = 15/21, age 3±1/22and height4/1±89/176 participated in this within-subject and counter-balanced study. Participants were exposed to three different conditions including: 1)seven days of raw spinach supplementation (daily dose of 70 g); 2)seven days of NBS superfood supplementation (daily dose of 10 g); and 3)the control condition.One week of wash-out was applied between the conditions. One day after the supplementation period, participants came to the lab and performed 3 bouts of 30-second Wingate test with 4-minute rest intervals.The level of pressure perception or RPE, pleasure, arousal and muscle pain index was recorded two minutes after each point of the Wingate test.Stroop word color test and selective reaction time were measured at the beginning and after the completion of the entire anaerobic test. Two-way repeated measures ANOVA were used for statistical analysis.
Results:RPEvalues or pressure perception in the first(p = 0.001), second(p = 0.002) and third(p = 0.001) values of the spinach conditions were significantly lower than the control and superfood conditions. The pleasure values in the first(p = 0.001), second(p = 0.001) and third(p = 0.01) values of the spinach conditions were significantly higher than the control conditions. Also, the pleasure values in the first(p = 0.03), second (p = 0.001) and third (p = 0.001) levels of the superfood conditions were significantly higher than the control conditions. The level of arousal in the first(p = 0.001), second(p = 0.001) and third(p = 0.03) levels of the spinach condition was significantly higher than the control condition. Also, the level of arousal in the first(p = 0.002), second(p = 0.002) and third(p = 0.001) levels of the superfood condition was significantly higher than the control condition.The results showed that the Stroop test score in the spinach condition was significantly higher before(p = 0.004) and after(p = 0.001) the execution of the Wingate test than in the control and superfood conditions.The values of selective reaction time in spinach conditions were significantly lower before(p = 0.017) and after(p = 0.01) Wingate test than in control and superfood conditions.
Conclusion:According to the results obtained from the present study, it seems that 7-day supplementation of raw spinach and superfood NBS can have promising effects on RPE, perceptual responses and cognitive performance after repeated bouts of Aerobics should have a Wingate test.
Keywords
Nutritional Supplementation, Anaerobic performance, perceived exertion, neurophysiological, Cognitive function