تأثیر مصرف پنیر لور بر برخی شاخصهای آمادگی جسمانی و مهارتی دختران والیبالیست
پذیرفته شده برای ارائه شفاهی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.48308/ths.2024.9967
کد مقاله : 1321-THS
نویسندگان
خیر
چکیده
سابقه و هدف:
مواد و روشها: این پژوهش از نوع نیمه تجربی است. 36 دختر نوجوان والیبالیست با دامنه سنی 13 تا 16 سال بهطور تصادفی به دو گروه تمرینات تخصصی (18 نفر) و گروه تمرینات تخصصی همراه با مصرف پنیر لور (18 نفر) تقسیم شدند. تمرینات تخصصی سه روز در هفته، به مدت 90 دقیقه برای شش هفته انجام شد. پنیر لور فقط در روزهای تمرین در دو وعده، یک وعده همراه غذا (25 گرم) و یک وعده بلافاصله بعد از تموالیبال یکی از مشهورترین و محبوبترین ورزشها در جهان است که به آمادگی جسمانی و مهارتی بالایی احتیاج دارد. تغذیه عامل بسیار مهم در رسیدن به این هدف محسوب میشود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر تأثیر مصرف پنیر لور بر برخی شاخصهای آمادگی جسمانی، و مهارتی دختران والیبالیست بود.رین (25 گرم) مصرف شد. شاخصهای آمادگی جسمانی و مهارتی قبل و انتهای مطالعه اندازهگیری شد. برای مقایسه تغییرات دادهها در دو گروه از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد شش هفته مصرف پنیر لور به همراه تمرینات تخصصی والیبال در مقایسه با تمرینات تخصصی بر متغیرهای اوج توان، چابکی، قدرت اندام فوقانی، قدرت اندام تحتانی، ظرفیت هوازی، اسپک و آزمون عملکردی تأثیر مثبت داشته است. اما تفاوت معنیداری در متغیر سرعت و سرویس بین دو گروه مشاهده نشد.
نتیجه گیری: پنیر لور میتواند به عنوان یک مکمل ارزان برای بهبود بیشتر شاخصهای آمادگی جسمانی و مهارتی در رشته والیبال مورد استفاده قرار گیرد.
واژگان کلیدی: پنیر لور، شاخصهای آمادگی جسمانی، شاخصهای مهارتی، والیبال
یافتهها: نتایج نشان داد شش هفته مصرف پنیر لور به همراه تمرینات تخصصی والیبال در مقایسه با تمرینات تخصصی بر متغیرهای اوج توان، چابکی، قدرت اندام فوقانی، قدرت اندام تحتانی، ظرفیت هوازی، اسپک و آزمون عملکردی تأثیر مثبت داشته است. اما تفاوت معنیداری در متغیر سرعت و سرویس بین دو گروه مشاهده نشد.
نتیجه گیری: پنیر لور میتواند به عنوان یک مکمل ارزان برای بهبود بیشتر شاخصهای آمادگی جسمانی و مهارتی در رشته والیبال مورد استفاده قرار گیرد.
مواد و روشها: این پژوهش از نوع نیمه تجربی است. 36 دختر نوجوان والیبالیست با دامنه سنی 13 تا 16 سال بهطور تصادفی به دو گروه تمرینات تخصصی (18 نفر) و گروه تمرینات تخصصی همراه با مصرف پنیر لور (18 نفر) تقسیم شدند. تمرینات تخصصی سه روز در هفته، به مدت 90 دقیقه برای شش هفته انجام شد. پنیر لور فقط در روزهای تمرین در دو وعده، یک وعده همراه غذا (25 گرم) و یک وعده بلافاصله بعد از تموالیبال یکی از مشهورترین و محبوبترین ورزشها در جهان است که به آمادگی جسمانی و مهارتی بالایی احتیاج دارد. تغذیه عامل بسیار مهم در رسیدن به این هدف محسوب میشود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر تأثیر مصرف پنیر لور بر برخی شاخصهای آمادگی جسمانی، و مهارتی دختران والیبالیست بود.رین (25 گرم) مصرف شد. شاخصهای آمادگی جسمانی و مهارتی قبل و انتهای مطالعه اندازهگیری شد. برای مقایسه تغییرات دادهها در دو گروه از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد شش هفته مصرف پنیر لور به همراه تمرینات تخصصی والیبال در مقایسه با تمرینات تخصصی بر متغیرهای اوج توان، چابکی، قدرت اندام فوقانی، قدرت اندام تحتانی، ظرفیت هوازی، اسپک و آزمون عملکردی تأثیر مثبت داشته است. اما تفاوت معنیداری در متغیر سرعت و سرویس بین دو گروه مشاهده نشد.
نتیجه گیری: پنیر لور میتواند به عنوان یک مکمل ارزان برای بهبود بیشتر شاخصهای آمادگی جسمانی و مهارتی در رشته والیبال مورد استفاده قرار گیرد.
واژگان کلیدی: پنیر لور، شاخصهای آمادگی جسمانی، شاخصهای مهارتی، والیبال
یافتهها: نتایج نشان داد شش هفته مصرف پنیر لور به همراه تمرینات تخصصی والیبال در مقایسه با تمرینات تخصصی بر متغیرهای اوج توان، چابکی، قدرت اندام فوقانی، قدرت اندام تحتانی، ظرفیت هوازی، اسپک و آزمون عملکردی تأثیر مثبت داشته است. اما تفاوت معنیداری در متغیر سرعت و سرویس بین دو گروه مشاهده نشد.
نتیجه گیری: پنیر لور میتواند به عنوان یک مکمل ارزان برای بهبود بیشتر شاخصهای آمادگی جسمانی و مهارتی در رشته والیبال مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها
Title
Effects of Lour Cheese Consumption on Indicators of Physical and Skill Fitness of Volleyball Girls: An Experimental-Interventional Study
Authors
Zahra Araghihashjin
Abstract
Abstract
Background and Objectives: Volleyball is one of the most famous and popular sports worldwide, which needs high physical fitness and skills. Nutrition is an important factor in achieving this goal. Therefore, the aim of the current study was to assess effects of lour cheese consumption on indicators of physical fitness and skills of volleyball girls.
Materials & Methods: This study was semi-experimental study. In total, 36 teenage girl volleyball players with age ranges of 13–16 years were randomly divided into two groups of specialized exercises (18 people) and specialized exercises with the consumption of lour cheese (18 people). Specialized exercises were carried out for 90 min a day, three days a week, for six weeks. Lour cheese was consumed only on training days in two servings, one serving with food (25 g) and one serving immediately after training (25 g). Physical fitness and skill indicators were assessed before and at the end of the study. Analysis of covariance test was used to compare data changes between the two groups.
Results: Results showed that consuming lour cheese for six weeks with specialized volleyball training included positive effects on the variables of peak power, agility, upper limb strength, lower limb strength, aerobic capacity, spike and functional tests, compared to that the specialized training alone did. However, no significant differences were observed in the variables of speed and service between the two groups.
Conclusion: Lour cheese can be used as a cheap supplement to further improve physical fitness and skill indicators in teenage girl volleyball players.
Keywords: Lour cheese, Physical fitness indicators, Skill indicators, Volleyball
Background and Objectives: Volleyball is one of the most famous and popular sports worldwide, which needs high physical fitness and skills. Nutrition is an important factor in achieving this goal. Therefore, the aim of the current study was to assess effects of lour cheese consumption on indicators of physical fitness and skills of volleyball girls.
Materials & Methods: This study was semi-experimental study. In total, 36 teenage girl volleyball players with age ranges of 13–16 years were randomly divided into two groups of specialized exercises (18 people) and specialized exercises with the consumption of lour cheese (18 people). Specialized exercises were carried out for 90 min a day, three days a week, for six weeks. Lour cheese was consumed only on training days in two servings, one serving with food (25 g) and one serving immediately after training (25 g). Physical fitness and skill indicators were assessed before and at the end of the study. Analysis of covariance test was used to compare data changes between the two groups.
Results: Results showed that consuming lour cheese for six weeks with specialized volleyball training included positive effects on the variables of peak power, agility, upper limb strength, lower limb strength, aerobic capacity, spike and functional tests, compared to that the specialized training alone did. However, no significant differences were observed in the variables of speed and service between the two groups.
Conclusion: Lour cheese can be used as a cheap supplement to further improve physical fitness and skill indicators in teenage girl volleyball players.
Keywords: Lour cheese, Physical fitness indicators, Skill indicators, Volleyball
Keywords
Lour cheese, Physical fitness indicators, skill indicators, Volleyball