مقایسه تمرینات مقاومتی حجم آلمانی با پیش خستگی به همراه رژیم غذایی پر پروتئین بر سطوح هایپرتروفی، قدرت،توان بی هوازی و استقامت عضلانی در مردان پرورش اندام

پذیرفته شده برای پوستر
شناسه دیجیتال (DOI): 10.48308/ths.2024.9865
کد مقاله : 1192-THS
نویسندگان
1دانشجوی ارشد تغذیه ورزشی،گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رجاء، قزوین، ایران
2استادیار، گروه تغذیه ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رجاء، قزوین، ایران
3استادیار، گروه تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، مازندران، ایران
چکیده
هدف: پروش اندام ورزشی است که در آن فرد بدنساز با انجام تمرین های مختلف قدرتی و استقامتی بر روی عضلات خود و همچنین تغذیه مناسب و استراحت کافی به ساخت بدنی حجیم، کات شده و قدرتمند مبادرت می ورزد. هدف تحقیق حاضر دو روش تمرینی (حجم آلمانی و پیش خستگی) به همراه رژیم غذایی پر پروتئین بر روی هایپرتروفی، قدرت، استقامت عضلانی و توان بی هوازی در مردان پروش اندام بود.

روش شناسی: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی می باشد، به این منظور تعداد 30 مرد با میانگین سنی ۷۳/۳ ± ۹۵/۲۳ سال و نمایه توده بدنی ۳۵/۳ ± ۶۸/۲۳ کیلوگرم بر متر مربع که شرایط ورود به تحقیق را داشتند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه شامل 1-حجم آلمانی به همراه رژیم پر پروتئین 2- پیش خستگی به همراه رژیم پر پروتئین و 3- کنترل (بدون تمرین و رژیم پرپروتئین) تقسیم بندی شدند. در جلسه پیش آزمون قد از طریق قدسنج، وزن از طریق ترازوی دیجیتال، دور اندام ها با استفاده از متر نواری، قدرت بالاتنه و پایین تنه از طریق پرس سینه و پرس پا با یک تکرار بیشینه، استقامت عضلانی بالاتنه و پایین تنه با استفاده تعداد انجام حرکات پرس سینه و پرس پا با پنجاه درصد یک تکرار بیشینه و توان بی هوازی با روش پرش سارجنت اندازه گیری شد. سپس بر روی آزمودنی ها به مدت ۶ هفته مداخلات صورت گرفت. جلسات تمرینی به صورت ۳ جلسه در هفته و هر جلسه تمرین یک ساعت صورت گرفت. رژیم غذایی پر پروتئین نیز با احتساب دو گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن در روز توسط متخصص تغذیه تنظیم شد. در پایان ۶ هفته مجدد و با همان شرایط پس آزمون، اندازه گیری ها گرفته شد. برای ارزیابی داده ها از آزمون توصیفی و استنباطی استفاده شد. در واقع پس از مشخص شدن نرمال بودن داده ها توسط آزمون شاپیروویلک از آزمون کوواریانس و بونفرونی برای مقایسه گروه ها استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد شش هفته تمرینات مقاومتی حجم آلمانی به همراه رژیم غذایی پرپروتئین باعث افزایش همه متغیرهای تحیقیق؛ دور بازو، دور سینه، دور کمر، دور ران، استقامت عضلانی بالاتنه و پایین تنه، قدرت عضلانی بالاتنه و پایین تنه و توان بی هوازی؛ شد. همچنین متغیرهای دور بازو، دور کمر، دور ران و قدرت عضلانی بالاتنه در گروه تمرینات مقاومتی حجم آلمانی در مقایسه به با گروه پیش خستگی افزایش بیشتری یافت. از طرفی شش هفته تمرینات مقاومتی پیش خستگی به همراه رژیم غذایی پرپروتئین باعث افزایش استقامت عضلانی بالاتنه و پایین تنه، قدرت بالاتنه و پایین تنه و توان بی هوازی شد.
نتیجه گیری: تمرینات با روش حجم آلمانی در مقایسه با روش تمرینی پیش خستگی تاثیر بیشتری بر هایپرتروفی و قدرت عضلانی دارد.
کلیدواژه ها
 
Title
Comparison of German volume resistance exercises with pre- exhaustion along with high protein diet on the levels of hypertrophy, strength, anaerobic capacity and muscular endurance in body building men
Authors
mohammad mardanegi, zohreh Eskandari, Mandana Sangari
Abstract
Background: Bodybuilding is a sport in which a bodybuilder tries to build a bulky, cut and powerful body by performing various strength and endurance exercises on his muscles, as well as proper nutrition and adequate rest. The aim of the current research was two training methods (German volume and Pre-exhaustion) along with high protein diet on hypertrophy, strength, muscular endurance and anaerobic capacity in fit men.

Methods: The present study is a semi-experimental type, for this purpose, 30 men with an average age of 23.95 ± 3.73 years and a body mass index of 23.68 ± 3.35 kg/m2 who met the conditions for entering the research were selected. And they were randomly divided into three groups including 1- German volume with high protein diet, 2- pre-exhaustion with high protein diet and 3- control (without training and high-protein diet). In the pre-test session, height was measured using a scale, weight using a digital scale, body circumference using a tape measure, upper and lower body strength using a chest press and leg press with one maximum repetition, upper body and lower body muscular endurance using the number Doing chest press and leg press with 50% of a maximum repetition and anaerobic power was measured by Sargent jump method. Then interventions were made on the subjects for 6 weeks. Training sessions were held 3 times a week and each training session consisted of an hour. A high-protein diet including two grams per kilogram of body weight per day was written by a nutritionist. At the end of 6 weeks, the post-test was taken again with the same conditions. Descriptive and inferential tests were used to evaluate the data. In fact, after determining the normality of the data by the Shapiro-wilk test, the covariance and Bonferroni tests were used to compare the groups.
Results: The results showed that six weeks of German volume resistance training along with a high-protein diet increased all research variables; arm circumference, chest circumference, waist circumference, thigh circumference, upper and lower body muscular endurance, upper and lower body muscular strength and anaerobic power; became. Also, the variables of arm circumference, waist circumference, thigh circumference and upper body muscle strength increased more in the German volume resistance training group compared to the pre-fatigue group. On the other hand, six weeks of pre-fatigue resistance training along with a high-protein diet increased upper and lower body muscle endurance, upper and lower body strength, and anaerobic capacity.

Conclusion: Training with the German volume method has a greater effect on hypertrophy and muscle strength compared to the pre-exhaustion training method.
Keywords
German volume, pre- exhaustion-protein diet, Hypertrophy, Strength, Muscular endurance, Anaerobic power, Bodybuilding