اثر مکمل یاری کوتاه مدت آب چغندر بر استرس اکسیداتیو و عملکرد در تکواندوکاران نوجوان
پذیرفته شده برای ارائه شفاهی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.48308/ths.2024.9818
کد مقاله : 1121-THS
نویسندگان
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران
چکیده
مقدمه: تکواندو یک ورزش المپیکی پرشدت است که هر سه فاکتور آمادگی هوازی، بی هوازی و چابکی برای موفقیت در این رشته ضروری است. ورزش پرشدت باعث تولید گونه های فعال اکسیژن (ROSها) و استرس اکسیداتیو میشود. استرس اکسیداتیو میتواند منجر به کاهش عملکرد عضلانی، اختلال در عملکرد ورزشی و خستگی عضلانی مخصوصا در نوجوانان شود. مصرف آنتی اکسیدان های مشتق شده از میوه های طبیعی به عنوان یک استراتژی تغذیه ای موثرتر و ایمن تر برای جلوگیری از اثرات مخرب استرس اکسیداتیو پیشنهاد میشود. ظرفیت آنتی اکسیدانی آب چغندر به طور قابل توجهی بالاتر از سایر سبزیجات و میوه ها است.
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی اثر مکمل یاری کوتاه مدت آب چغندر بر 8-oxo-dG بزاقی و عملکرد در تکواندوکاران نوجوان بود.
روش شناسی : آب چغندر در محیط آزمایشگاه تهیه، با بهترین روش پاستوریزاسیون آب چغندر پاستوریزه شد و ترکیبات موثر آن آنالیز گردید. 40 تکواندوکار نوجوان پسر به طور تصادفی به 4 گروه تمرین + مکمل (10 نفر)، تمرین (10 نفر)، مکمل (10 نفر) و دارونما (10 نفر) تقسیم شدند. ورزشکاران 2 وعده 100 میلی لیتری مکمل آب چغندر (حاوی 9/14 میلی مول نیترات در هر 100 میلی لیتر) یا دارونما را به مدت 7 روز مصرف کردند. تست 72TAAA ساعت قبل از شروع مصرف مکمل، 12 ساعت بعد از آخرین وعده مکمل، 90 دقیقه بعد از تست دوم و 24 ساعت بعد از تست سوم انجام شد. نمونه برداری بزاق 72 ساعت پس از اولین تست TAAA و قبل از شروع مکمل، 12 ساعت پس از آخرین وعده مکمل، بلافاصله بعد از تست TAAA دوم، 90 دقیقه بعد از تست دوم و قبل از تست سوم، 24 ساعت پس از تست سوم و قبل از تست چهارم انجام شد.
نتایج : با توجه به اثر تعاملی که در مقایسه آزمون تحلیل واریانس مکرر یک طرفه مهم است تفاوت معنی داری بین تغییرات 8-oxo-dG، توان هوازی، بیهوازی و رکورد چابکی در گروه های مختلف وجود داشته است. تحلیل واریانس مکرر کاهش معنی داری در 8-oxo-dG مرحله دوم نمونه گیری بزاقی: 12 ساعت پس از آخرین دوز مکمل، مرحله سوم: بلافاصله پس از تست ورزشی دوم و مرحله چهارم: 90 دقیقه پس از مرحله 3 نشان داد. با این حال در مرحه پنجم نمونه گیری بزاق تفاوت معنی دار نبود. توان هوازی، بیهوازی و رکورد چابکی تفاوت های معنی داری را در مرحله دوم، سوم و چهارم تست عملکردی به نسبت حالت پایه نشان دادند.
نتیجه گیری: به نظر میرسد مصرف 7 روز مکمل آب چغندر (200 میلیلیتر در روز) میتواند استرس اکسیداتیو را در نوجوانان پسر تکواندوکار کاهش داده و باعث بهبود عملکرد هوازی، بیهوازی و چابکی آنها شود.
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی اثر مکمل یاری کوتاه مدت آب چغندر بر 8-oxo-dG بزاقی و عملکرد در تکواندوکاران نوجوان بود.
روش شناسی : آب چغندر در محیط آزمایشگاه تهیه، با بهترین روش پاستوریزاسیون آب چغندر پاستوریزه شد و ترکیبات موثر آن آنالیز گردید. 40 تکواندوکار نوجوان پسر به طور تصادفی به 4 گروه تمرین + مکمل (10 نفر)، تمرین (10 نفر)، مکمل (10 نفر) و دارونما (10 نفر) تقسیم شدند. ورزشکاران 2 وعده 100 میلی لیتری مکمل آب چغندر (حاوی 9/14 میلی مول نیترات در هر 100 میلی لیتر) یا دارونما را به مدت 7 روز مصرف کردند. تست 72TAAA ساعت قبل از شروع مصرف مکمل، 12 ساعت بعد از آخرین وعده مکمل، 90 دقیقه بعد از تست دوم و 24 ساعت بعد از تست سوم انجام شد. نمونه برداری بزاق 72 ساعت پس از اولین تست TAAA و قبل از شروع مکمل، 12 ساعت پس از آخرین وعده مکمل، بلافاصله بعد از تست TAAA دوم، 90 دقیقه بعد از تست دوم و قبل از تست سوم، 24 ساعت پس از تست سوم و قبل از تست چهارم انجام شد.
نتایج : با توجه به اثر تعاملی که در مقایسه آزمون تحلیل واریانس مکرر یک طرفه مهم است تفاوت معنی داری بین تغییرات 8-oxo-dG، توان هوازی، بیهوازی و رکورد چابکی در گروه های مختلف وجود داشته است. تحلیل واریانس مکرر کاهش معنی داری در 8-oxo-dG مرحله دوم نمونه گیری بزاقی: 12 ساعت پس از آخرین دوز مکمل، مرحله سوم: بلافاصله پس از تست ورزشی دوم و مرحله چهارم: 90 دقیقه پس از مرحله 3 نشان داد. با این حال در مرحه پنجم نمونه گیری بزاق تفاوت معنی دار نبود. توان هوازی، بیهوازی و رکورد چابکی تفاوت های معنی داری را در مرحله دوم، سوم و چهارم تست عملکردی به نسبت حالت پایه نشان دادند.
نتیجه گیری: به نظر میرسد مصرف 7 روز مکمل آب چغندر (200 میلیلیتر در روز) میتواند استرس اکسیداتیو را در نوجوانان پسر تکواندوکار کاهش داده و باعث بهبود عملکرد هوازی، بیهوازی و چابکی آنها شود.
کلیدواژه ها
Title
The effect of short-term beetroot juice supplementation on oxidative stress and performance in adolescent taekwondo athletes
Authors
Meraj Mirzaei, Seyed Morteza Tayebi, Minoo Bassami
Abstract
Introduction. Taekwondo is an official Olympic high-intensity sport that needs both aerobic and anaerobic systems together with agility, as a prerequisite for success. Oxidative stress can lead to decreased muscle function, impaired sports performance, and muscle fatigue, especially in adolescents. Consumption of antioxidants derived from natural fruits is suggested as a more effective and safer nutritional strategy to prevent the damaging effects of oxidative stress. The antioxidant capacity of beetroot juice is significantly higher than other vegetables and fruits.
The aim of this Randomized, double-blind, placebo-controlled trial was the short-term effect of beetroot juice supplementation on salivary 8-oxo-dG and performance in adolescent taekwondo (TKD) athletes.
Methods. Forty adolescent taekwondo athletes were randomly divided into 4 groups (n= 10): Exercise + Supplement (ES), Exercise (Ex), Supplement (Sp), and Placebo (Pl). The TKD athletes consumed 2 servings of 100 ml of the beetroot juice supplement or placebo for 7 days. The TAAA test is performed 72 hours before the beginning of supplementation, 12 hours after the last serving of supplementation, 90 min after 2nd test, and 24 hours after 3rd test. Saliva sampling was performed 72 hours after 1st TAAA test and before the beginning of supplementation, 12 hours after the last serving of supplementation, immediately after 2nd TAAA test, 90 min after 2nd test and before the 3rd test, 24 hours after 3rd test, and before 4th test.
Results. According to the effect that is important in the comparison of the one-way variance analysis test, there was a significant difference between the changes of 8-oxo-dG, aerobic and anaerobic power, and agility records in different groups. The variance analysis of 8-oxo-dG, aerobic power, anaerobic power, and agility record showed a significant difference in the second, third, and fourth stages compared to the baseline.
Conclusion. It seems that 7 days of supplementation of beetroot juice (200 ml per day) could reduce the oxidative stress in male adolescent TKD athletes and improve their aerobic, anaerobic, and agility.
The aim of this Randomized, double-blind, placebo-controlled trial was the short-term effect of beetroot juice supplementation on salivary 8-oxo-dG and performance in adolescent taekwondo (TKD) athletes.
Methods. Forty adolescent taekwondo athletes were randomly divided into 4 groups (n= 10): Exercise + Supplement (ES), Exercise (Ex), Supplement (Sp), and Placebo (Pl). The TKD athletes consumed 2 servings of 100 ml of the beetroot juice supplement or placebo for 7 days. The TAAA test is performed 72 hours before the beginning of supplementation, 12 hours after the last serving of supplementation, 90 min after 2nd test, and 24 hours after 3rd test. Saliva sampling was performed 72 hours after 1st TAAA test and before the beginning of supplementation, 12 hours after the last serving of supplementation, immediately after 2nd TAAA test, 90 min after 2nd test and before the 3rd test, 24 hours after 3rd test, and before 4th test.
Results. According to the effect that is important in the comparison of the one-way variance analysis test, there was a significant difference between the changes of 8-oxo-dG, aerobic and anaerobic power, and agility records in different groups. The variance analysis of 8-oxo-dG, aerobic power, anaerobic power, and agility record showed a significant difference in the second, third, and fourth stages compared to the baseline.
Conclusion. It seems that 7 days of supplementation of beetroot juice (200 ml per day) could reduce the oxidative stress in male adolescent TKD athletes and improve their aerobic, anaerobic, and agility.
Keywords
Nitrate Supplement, Salivary 8-oxo-dG, TAAA test, Taekwondo. ROS