اثر حاد مصرف مکمل آب چغندر بر عملکرد و کوفتگی عضلانی تاخیری در ورزشکاران اسکی آلپاین نیمه حرفه ای

پذیرفته شده برای ارائه شفاهی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.48308/ths.2024.10119
کد مقاله : 1513-THS
نویسندگان
1کارشناسی ارشد/فیزیولوژی ورزشی کاربردی /دانشکده علوم ورزش و تندرستی/ دانشگاه شهید بهشتی/تهران
2دکترای فیزیولوژی ورزشی /دانشکده علوم ورزش و تندرستی/دانشگاه شهید بهشتی تهران
3دکترای فیزیولوژی ورزشی/دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی/بخش علوم ورزش/دانشگاه شیراز/شیراز
چکیده
هدف: به خوبی نشان داده شده است که آب چغندر عملکرد بدنی در ارتفاع و بازیافت عضلات را افزایش می‌دهد. در همین راستا هدف پژوهش حاضر بررسی اثر حاد مصرف مکمل آب چغندر بر عملکرد و درد عضلانی ناشی ازکوفتگی عضلانی در اسکی بازان مرد و در ارتفاع متوسط رو به بالا (3000متر) از سطح دریا می‌باشد.
روش شناسی پژوهش: جامعه آماری در این پژوهش ده نفر از اسکی بازان آلپاین ( سن 6/3 ± 22 سال ، قد6/5 ± 172/4 سانتی متر، وزن 14/1± 1/ 68 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 3/54 ± 22/78 ) با حداقل 5 سال سابقه تمرینی بودند. پژوهش حاضر به صورت متقاطع و دوسویه کور طی دو روز با فاصله زمانی یک هفته اجرا شد.2/5ساعت پس از مصرف آب چغندر یا دارونما به ترتیب رکورد های آزمون پرش جعبه، آزمون پرش شش ضلعی و آزمون صندلی از آزمودنی‌ها ضبط شد. سپس عملکرد تخصصی پیمایش مسیر اسکی آلپاین و بلافاصله رتبه بندی درک فشار پس از اسکی نیز ثبت شد. همچنین 24 ساعت پس از اتمام مراحل پژوهش میزان احساس درد عضلانی بر اساس مقیاس بصری درد اندازه گیری شد.
یافته‌ها: به منظور تحلیل آماری داده‌ها از آزمون تی همبسته استفاده شد. در مقایسه با مصرف دارونما، مشاهده شد که مصرف آب چغندر منجر به افزایش معنادار( p<0.05 ) مدت زمان اجرای آزمون صندلی و تعداد پرش‌ها در آزمون پرش جعبه و همچنین کاهش معنادار در میزان درک فشار، مدت زمان آزمون پرش شش ضلعی و احساس درد عضلانی گردیده است. اگرچه تفاوت معناداری در مدت زمان پیمایش مسیر اسکی بین مصرف دارونما و آب چغندر مشاهده نشد (p>0.05)، اماکاهش 1/74 درصدی در مدت زمان پیمایش مسیر اسکی پس از مصرف آب چغندر نسبت به دارونما اتفاق افتاد.
نتیجه گیری: براساس یافته‌های پژوهش حاضر به نظر می‌رسد، مصرف آب چغندر منجر به بهبود عملکرد و کاهش درد عضلانی اسکی بازان در محیط پرفشار ارتفاع و سرما می‌شود. علاوه بر این آب چغندر تاثیرات مثبتی در پیمایش مسیر اسکی مارپیچ کوچک داشته است.
کلیدواژه ها
 
Title
Acute effect of beetroot supplementation on performance and delayed-onset muscle soreness in semi-professional Alpine skiers
Authors
Alireza Ahmadpour, mohammad fashi, mohammad hematinafar
Abstract
Abstract
Background: Beetroot juice (BRJ) supplementation has been shown to increase physical performance under hypoxic conditions and improve the recovery of athletes. In the present study, we investigated the effect of acute BRJ supplementation on performance and muscle soreness in Alpine skiers in moderate to high altitudes (3000m).
Methods: Ten male Alpine skiers received 220 ml of BRJ or placebo (59) on two days with a 7-day wash-out interval in a randomized, cross-over, placebo-controlled, and double-blind design. The 90s Box Jump (BJ90) results, agility Hexagonal obstacle Jump (Hex jump), and wall-sit tests were recorded each day. After the functional test, Slalom run performance was measured by time to complete two runs of the Slalom course; immediately after each Slalom run, the rating of perceived exertion (123) was recorded. Also, the Perceived Muscle Soreness (MS) was recorded using the visual analog scale (VAS) 24 (MS-24 h) hours after Slalom runs.
Results: The data were analyzed using paired T-tests at p<0.05. Compared with PLA, BRJ significantly improved wall-sit and BJ90 performances (p<0.05), while a significant reduction was observed in RPE, Hex jump, and MS (p<0.05). However, there were no significant differences between PLA and BRJ in time to complete Slalom runs (p>0.05); 1.74% shorter total time was observed in the BRJ compared with PLA.
Conclusions: Consuming BRJ appears to be an effective strategy for improving specific performance and reducing muscle soreness in Alpine skiers under hypoxic conditions. Additionally, BRJ had a relatively favorable impact on Slalom run performance, although it was insignificant.
Keywords
Beetroot juice, Muscle soreness, Alpine skiing, Performance: Fatigue